П'єте каву солодкою? Вам сподобається!
.jpg)
Кава – то забава! Частина 2
Цукерки або кава? Рецепти кави для ласунів
Поза сумнівом, чашка кави і шматочок торта створені один для одного. Але можна ж піти далі, об'єднавши ароматний напій і улюблені солодощі. Заінтриговані? Тоді познайомимося з простими і не дуже рецептами кави для ласунів.
Кава і какао в одній філіжанці
Чи можна змішувати каву з какао? Не лише можна, але і треба! І робиться це так. Варимо каву по звичному рецепту, додавши в неї одну чайну ложку кориці і половину ложки мускатного горіху. Окремо змішуємо порошок какао і згущене молоко з розрахунку 1:2 чайн. лож. В улюблену філіжанку наливаємо половину готового напою і суміш какао із згущеним молоком, розмішуємо все і доливаємо каву, що залишилася. Кавовий десерт можна прикрасити коленими горішками, наприклад, смаженим мигдалем або фундуком. Bellissimo!
З лимоном і медом, але не чай
Родзинкою кавової насолоди стане кислинка при солодкій основі. Кава з медом і лимоном готується швидко, а п'ється довго та із задоволенням. Перший крок - це розмішати чайну ложечку меду в склянці теплої води. Далі цю медову воду наливаємо в турку, ставимо на невеликий вогонь і поступово доводимо до кипіння. Вимикаємо конфорку і остуджуємо рідину декілька хвилин. Потім додаємо в неї мелену каву, знову доводимо до кипіння. Лимонний сік (кількість - в межах однієї чайної ложки) вливаємо вже тоді, коли кава розлита по філіжанках. Кількість меду в цьому рецепті можна зменшувати або збільшувати залежно від того, наскільки солодкий напій ви хочете отримати. Такий смачний коктейль кислуватим, до речі, вживають і вранці, і ввечері. Він не лише бадьорить, але і прекрасно розслабляє. Ще й ваш імунітет скаже дякую.
Мокко - кавове мистецтво!
Підготуємо половинку апельсину, півстакана мигдалевих горіхів, мелену арабіку та какао (1 стол. ложку), мед (1 стол. лож.), молоко (250 мл), трохи коньяку (за смаком) і приготуємося творити магію мокко. Якщо горіхи сирі, то заздалегідь їх слід обсмажити (краще - в духовці). Знімаємо цедру з апельсина і натираємо на дрібній терці. У сотейнику з`єднаємо склянку молока, горіхи і цедру, доводимо все до кипіння, але не кип'ятимо. Знявши суміш з вогню, проціджуємо її. Окремо готуємо каву. У склянку з товстими стінками насипаємо какао, заливаємо готовим напоєм і ретельно розмішуємо. Покриваємо все молоком, додаємо мед і коньяк. Смакуємо та намагаємося висловити захват словами.
Димлячий гарбузовий латте
Готові витратити на приготування кави більше трьох хвилин? Любите гарбуз та експерименти? Приготуємо той самий латте, яким заманюють гурманів останні декілька років великі та маленькі кафе. Рецепт простий. Потрібно лише змішати гарбузовий сироп, підігріте молоко і зварену будь-яким способом філіжанку кави. Але є два моменти.
По-перше, де взяти гарбузовий сироп? Щоб його приготувати, знадобиться гарбузове пюре. Купуємо його в магазині, якщо не хочемо зайвого клопоту. Робимо самі, якщо є час і бажання. У другому випадку порізаний на шматочки гарбуз печемо в духовці хвилин 40 при 200 С. Готові шматочки перетворюємо на кашку блендером, сполучаємо з водою, цукром, спеціями та варимо в сотейнику чверть години, не забуваючи помішувати. Сироп готовий!
Момент номер два - молочна пінка для латте. В домашніх умовах її отримують, збиваючи молоко з жирними вершками (33%) в пропорції 1:2. Пінку, що вийшла, ложечкою перекладають на каву. Тепер можна дегустувати, покликавши на маленьке кавове свято сім`ю або друзів.
Стаття була корисною? Нам буде дуже приємно отримати від тебе лайк і репост J