Мокко - чашка кави, що надасть ранку чарівності

Кажуть по-різному: мокка чи мокко, на увазі мають лише одне – найсмачніший напій, виготовлений із кращих сортів кави. Така чашка кави – маленьке свято, що збадьорить вранці та подарує натхнення. Втім, не тільки вранці. Для мокко будь-який час доби доречний!
Мокко – одна чашка кави й ціла купа значень
Чи знаєте ви, що слово «мокка» чи «мокко» насамперед є назвою особливого сорту арабіки, що родом із країни Ємен, а точніше – з міста Моха? Згодом назва міста стала й назвою кавового сорту, а він у свою чергу прославив саме місто. Зараз мокка – один з найбільш затребуваних різновидів арабіки у світі. Найсміливіші й натхнені поціновувачі називають цей сорт найкращим із кращих.
Завдяки особливим смаковим якостям мокку іменують «продуктом для лордів». Візитною карткою смаку є нотки шоколаду в післясмаку та ненав’язлива кисличка. Останню гурмани асоціюють з келихом вина. Але закохатися в мокку можна і до першого ковтка, лише відчувши насичений та глибокий аромат.
Які б рецепти кави ви не вирішили втілити з мокко арабіки, використовуйте середнє обсмаження й таку техніку, як еспресо-машинка, крапельна кавоварка чи френч-прес. Стимулом скуштувати мокку вперше стане аромат и смак, а ще користь сорту, що, згідно з практичними даними, позитивно впливає на кісткову систему людини.
Мокко, мокка, моккачино: рецепти кави
Коротким словом мокка/мокко часто називають моккачино – кавовий коктейль, що, по суті, є варіантом кави-лате з додаванням шоколаду. Моккачино готують зі згаданої вище арабіки та будь-якого іншого різновиду кави. При використанні єменського сорту кави напій, звісно ж, виходить витонченішим та ароматнішим.
Робиться моккачино подібно до лате, але з додаванням гарячого шоколаду, шоколадного сиропу чи какао. У високу склянку із товстого скла додають шоколадну частину. Потім акуратно додають до шоколаду підігріте збите молоко так, щоб утворились шари. Останнім на черзі є завчасно зварене еспресо. Готова чашка каво моккачино прикрашається шапочкою збитих вершків за бажанням. Шоколад для коктейлю можна використати будь-який: молочний, чорний чи білий, з горішками чи начинкою.
Це був європейський варіант приготування. Рецепти кави мокка в американському та турецькому виконанні дещо відрізняються, а саме:
- в США моккачино – це еспресо, доповнений збитими вершками та шоколадними крихтами. Напій не нагадує класичний варіант, але навряд чи когось розчарує;
- турецький мокко готується з двох столових ложок кави й трьох ложок какао у вигляді порошку. До них додають цукор та ванілін на свій розсуд. Змішані інгредієнти додають до турки, наливають 50 мл окропу, енергійно помішують, трохи згодом додають гаряче молоко та вершки (50-200 мл першого і 50 мл другого). Напій тримають на зменшеному вогні, доки він не почне підійматися.
Який різновид ви б не вирішили приготувати, нехай смак коктейлю залежить від вашої фатазії. Насолоджуйтеся кавою і порадуйте нас вподобайкою і репостом, якщо стаття була корисною!