Небанальна чашка кави: кавова альтернатива

У світі кавової справи існують свої тенденції. І вони давно рухаються в напрямі кавової альтернативи. Що таке дійсно небанальна чашка кави, де її спробувати і як приготувати? Хочеш знати більше про це? Тоді влаштовуйся зручніше й читай нашу статтю про пуровер, кемекс та інші кавові дивинки. Й дякуємо за вподобайку та репост!
Як зробити каву цікавою: звідки вітер дме
У сфері барної індустрії способи зварити каву інакше набувають активних обертів. Навіть якщо такі слова, як «аеропрес» чи «пуровер» ти вперше почув тільки вчора, вони далеко не нові. Альтернативна чашка кави й закладів потребує спеціальних. Звуться вони brew-барами й відкриваються в тій самій столиці повсюдно. До речі, наша країна вживає каву більш ніж активно, що постійно підтверджують дані статистики.
Ми вже неодноразово казали, що кава при розумному вживанні - напій не лише смачний, а й навіть корисний. Він і збадьорить, і сконцентруватися допоможе, й розслабить водночас. А нові ступені розвитку кавової культури й небанальні способи приготування подарують свіжі смакові враження не тільки гурманам. Скільки шоколаду, горіхів, смачних лікерів та топінгів у чашку не додавай, цим зараз не здивуєш майже нікого. Кавоману потрібно запропонувати щось таке, щоб він сказав: «А ось це цікаво!». І тут на сцену виходять новинки кавової справи: різноманітні пристосування та методи заварювання ароматної філіжанки. Читай далі!
Улюблена чашка кави по-новому: пуровер, кемекс, сифон, аеропрес
А зараз найцікавіше. В меню кожного з новомодних brew-барів ти зустрінеш такі позиції, як кемекс, сифон чи пуровер. Що це за тварини й з чим їх їдять, точніше п’ють?
2. Кемекс. Це колба, схожа на пісочний годинник з відкритим широким горлечком шкіряним пояском, одягнутим на найтоншу частину. Як зробити каву в кемексі: знадобиться фільтр (паперовий чи металевий), на кавовий помел ллють воду делікатним струменем з чайника з тонким носиком, розраховуючи процес хвилин на 5. Далі ти знову п’єш ароматну каву з густим ароматом.
3. Сифон. Доведеться влаштувати цілу кавову виставу заради цього напою. Хоч сифон входить до розряду кавової альтернативи, такий спосіб вважається ледве не найдавнішим у світі. Використовують дві з’єднані ємності, у нижній – вода, яку нагрівають над вогнем чи газом. У верхньому резервуарі є фільтр, на якому кава. Пара, що потрапляє туди з нижньої ємності, проходить через молоті зерна. Вимкни підігрів води - й готовий напій вже внизу.
4. Й, нарешті, аеропрес. Це пристосування – еволюція френч-пресу. Як зробити каву за його допомоги ти зараз дізнаєшся. Насип помел до верхнього циліндра, секунд 10 змішуєш, ще двічі по 10 секунд тиснеш поршнем – і ось напій внизу, готовий до споживання. Прозорості наведених способів тут немає, а міцність порівнянна з еспресо.
Спершу кавова альтернатива може здатися дивною та незвичною, але вона впевнено завойовує позиції та знаходить вірних поціновувачів. Хтозна, може й ти скоро вступиш до їх рядів?