Пуровер та все, що необхідно знати

Ми вже згадували про пуровер у статті про кавову альтернативу. Поговорімо детальніше про нього. Якщо обираєш небанальну чашку кави, любиш експериментувати зі смаком, хочеш дізнатися нове про улюблений напій - читай далі. Щойно поставиш уподобайку, звісно.
Пуровер: нова, чи добре забута, стара чашка кави
Використання пуроверу досі декого дивує, та новина ця вже не така й нова. Цей швидкий, простий та ароматний спосіб винайшли ще в 1908 році. Популярним він став набагато пізніше, одразу перетворившись на одержимість, захопивши Штати, а вже потім - Європу. У чому його секрет успіху? Можливо, причиною стала натуральність, що чудово пасує до актуальної зараз турботи про здоров’я.
Прилад «пуровер» (чи «харіо») був винайдений у давні часи в Японії. Сучасна модель має назву Hario Buono, і виглядає, наче невеличкий довгоносий чайник. Виготовлений зі сталі, він вміщує 1200 мл рідини. Для комфортного використання є пластикові насадки на ручці та кришці чайнику. Щоб отримати натуральну та оригінальну чашку кави, знадобляться крапельниці (дріпери) - воронки Hario V60, що фільтрують напій. Їх вирізняє особлива форма, кут і ребра-спіралі всередині.
Алгоритм приготування фільтру та корисні поради
Щоб приготувати фільтр, візьми свіжий помел (20 г) та воду (300 мл). Змочи водою фільтр пуровера, щоб правильно нагріти чашку та усунути паперовий смак, насип змелені зерна та зроби заглиблення ложкою, щоб вода не стікала до краю. Намочи верхній шар водою, оминаючи краї налий ще. Помел повинен набухати й заходитися піною. Наливай воду протягом трьох хвилин, рівномірно розподіляючи на цей час. Впорався? Молодець, вже готово! Можеш куштувати.
Незважаючи на очевидну простоту приготування, чашка кави, що приготована у такий спосіб, може й не вдатися. Досвід та практика виправлять ситуацію. Також знадобляться знання деяких деталей, наприклад, який сорт найкраще використовувати для виготовлення пуроверу.
Суматра Манделінг. Сорт сподобається усім ласунчикам. Тут є і шоколадні нотки, й кисличка разом із насиченим ароматом. Пуровер якнайкраще розкриє цей смак.
Сальвадор Пакамара. Тих, хто поважає традиції, вона закохає у себе зразу. Усього в міру: чистий аромат, збалансована кислота, смак - глибокий, з нотками цитрусів і тонким посмаком.
Сулавесі Торайя. Вона сподобається оригіналам що люблять горіхово-квіткові ноти й ніжний аромат. Третій сорт - начебто створений для пуроверу.
На сьогодні ти дізнався немало. А до теми фільтр-кави мі ще неодноразово повернемося. Ділися статтею з друзями, шукай однодумців, стеж за оновленнями та пий улюблений напій із задоволенням.