Вчимося вибирати чорну каву: базові ради при купівлі
.jpg)
Підтримайте нас лайком і репостом, якщо любите каву J
Способи приготування напою важливі. Але не варто ігнорувати таку важливу умову, як первинну якість зерен, які ви купуєте. Розширимо знання зі стадії "Кава буває в зернах або мелена, натуральна або розчинна" до важливих нюансів, як її обирати.
Купуючи арабіку (а віддавати перевагу варто саме їй), дивіться на форму та колір. Вам потрібна характерна площина і витягнутість зерняток. Лінія ж, що ділить зерно навпіл, повинна по контурах наближатися до букви S. Зовні хороший продукт виділяє також т.з. кавовий жир. Якщо зернятка виглядають злегка вологими, вони якісніші і свіжіші.
Колір і форма зерна, а також його смак залежать від обжарювання.
Виділяють 4 міри:
-найбільш темна - італійська;
-французька - світліша;
-віденська - ще світліше;
-скандинавська - найбільш ніжне обжарювання.
Компанія Tropic Kava у виробництві використовує саме віденське обжарювання. Воно універсальне і згідно із статистикою смакових переваг подобається українцям найбільше. Чорна кава з кислуватим присмаком, нотами цвітіння і меду виходить саме з таких світлих зерен.
На сайті ми склали описи, які максимально передають смакові характеристики того або іншого сорту. Тому що, незважаючи на єдиний спосіб нашого обжарювання (віденський), за рахунок природного розміру зерна і місця походження кожен з 18-ти представлених сортів має абсолютно різне смакове наповнення. Незмінне одне - уся наша кава відповідає високому знаку якості.
Кавовий помел всьому голова
Мелена кава - це як дешевий чай в пакетиках. Пити можна, але не бажано, оскільки абсолютно незрозуміло, з чого його змололи. Цей варіант похідний, зручний для поїздок (коли ви точно знаєте, що змолоти собі ароматну каву ніде і нема в чому).
У ситуації з купівлею меленої кави ризик придбати неякісний товар набагато вищий, ніж у випадку із зернами. Але є і тут хитрощі правильного вибору. Перший з них - не скупитися і не брати великі упаковки. Чим довше пачка буде відкритою, тим менш ароматна чорна кава буде на вас чекати.
Аромат у помелу має бути насиченим, як і у зерна. Міра дрібності підбирається виходячи з того, як ви готуєте напій. Використовуєте гейзер або туркову? Беріть найбільш мілке мливо. Середня міра універсальна і хороша для будь-якого способу заварювання. А великий порошок кави згодиться там, де напій готують в кавниках або кавомашинах.
Як вирішити питання з добавками? Наша рада - ніяких компромісів, тобто каву беремо без доповнень. Але якщо вам ніяк не утриматися, віддавайте перевагу натуральним компонентам - ванілі, мускатному горіху, кардамону і так далі. Точно не варто придбавати каву з ароматом фруктів, алкоголю або шоколаду. Це у більшості випадків синтетична альтернатива.
Каву теж зустрічають по одягу
Упаковка - перше, на що ми звертаємо увагу. Але обирати каву ми будемо не по її естетиці. Звернемо увагу на інші моменти. Якщо це заводський брикет, важливо, щоб він був вакуумним, тоді волога не зможе проникнути всередину і вплинути на якість/смак. Найкраще купувати у склі або жерсті (причому - без слідів корозії!).
Читайте інформацію на упаковці: назва, склад, торгова марка, країна-виробник, регіон зростання. Ці дані скажуть дуже про багато що. Кава вередлива і добре росте тільки біля екватора. 10 градусів північної широти і 10 південної. Пропуски в географії завжди можна загуглити. Нарешті, пошукайте термін придатності. Його межа 18 місяців. Довше хорошу каву не зберігають навіть в кращих упаковках.
Свою каву Тропік Кава фасує в герметичні пачки, а також в джгутові мішечки (усередині яких також герметична пачка!). Це гарант свіжості продукту і наша обіцянка ідеального смаку!