Льодяна кава в літню спеку

Ми вже протестували фрапе в різних варіантах, а також апельсинову каву. І ти знаєш... ми просто в захваті!
Почалася спекотна пора року, але ти не хочеш відмовлятися від філіжанки кави навіть коли надворі +30 градусів? Настав час переходити на холодні напої! Став вподобайку і читай про те, як правильно готувати вже добре знаний глясе, майже невідомий грецький фрапе та іншу каву, що бадьорить та надає прохолоду.
Філіжанка кави може бути і холодною
Чи може кава надавати бадьорість і освіжати одночасно? Звісно ж! Простий спосіб отримати такий ефект – охолодити свіжозварену філіжанку. Кинь до напою декілька кубиків льоду чи додай холодної води – отриманий результат чудово освіжає, тонізує та дарує той самий улюблений кавовий смак.
Однак у іншому випадку можна трохи поморочитися та настояти каву на холодній воді.
Отже, зустрічай - холодна кава!
Для цього знадобиться:
- 200г арабіки (найкраще використовувати грубий помел)
- невеликий повстяний клаптик
- кілька кавових фільтрів (великих). Це такі фільтри, які використовуються в якості мішечкі для заварювання меленої кави
- пластмасова пляшка приблизно на 2 літри
- ножиці, нитка
Приготування:
Відріж дно пляшки та переверни її. Встроми горлечком у скляну тару, що потрібна замість підставки, попередньо закрутивши кришку. Згорни повсть таким чином, щоб отримати затичку, якою можна перекрити отвір пляшки. В обидва фільтри насип мелене зерно та зав’яжи їх ниткою, щоб утворилися мішечки. Налий до перевернутої пляшки 6 склянок чистої води й занур кавові мішечки. Тепер необхідно зачекати від 12-ти до 24-х годин, щоб напій настоявся у темряві й прохолоді. Готову холодну каву налий у чашки, відкрутивши кришку знизу. Перевага цього способу в тому, що смак виходить густий та насичений. А ще ти маєш не одну порцію, а запас на кілька днів, що можна зберігати в холодильнику.
Ice coffee: глясе, фрапе, апельсинова
Якщо тобі смакують вишукані кавові коктейлі, наприклад, солодкі або з кислинкою, тоді довідайся, як готувати фрапе, глясе та інші смаколики:
Фрапе
- 2 чайні ложки дрібного помелу арабіки
- 50 мл води
- 80 мл молока
- трохи горіхів
- столову ложку улюбленого морозива
- підготуй лід.
Приготування:
Звари з мелених зерен і води подвійну порцію еспресо, додай охолоджене молоко, горіхи та лід. Змішай блендером та подавай у гарній склянці з соломинкою і морозивом зверху.
Глясе
Знадобляться:
- 50 г морозива
- чайна ложка кави
- шоколадний сироп (чи будь-який інший на твій смак; мигдалевий та амаретто - дуже гарно теж сюди)
- вершки
- цукрова пудра.
Приготування:
Звари й охолоди каву, збий її, попередньо додавши вершки та пудру. У бокал додай морозиво. Зверху налий сироп (не шкодуй!), потім приготований збитий напій (тонким струменем) додай туди ж. Прикрась таким чином, щоб утриматися і не випити було неможливо. Маленькі льодяники чи шоколадна стружка виглядають доволі апетитно.
Апельсинова кава
Що знадобиться:
- 2 шматочки апельсину
- чайна ложка цедри
- 200мл свареної арабіки
- столова ложка цукру
- трохи молока
- лід
З таким набором твоя кава швидко перетвориться на свіжий напій-десерт.
Приготування:
Поки 200 мл кави, звареної заздалегідь, охолоджується, збий молоко, цукор, цедру й лід. Можна додати й лікер – буде круто, особливо, якщо любиш солодку каву. Поєднай суміш із охолодженим напоєм, налий у склянку й прикрась шматочками апельсину. Пальчики оближеш!
Спробуй рецепти TROPIC KAVA, роби репост и ділись із друзями, а головне – експериментуй і заряджайся енергією разом із кавою кожен ранок!