Кава-брейк: 4 важливих пункти

Кава-брейк - вподобана нами американська традиція, можливість випити улюблений напій і перевести дух в потоці інформації. Така пауза сприяє укладенню вигідних угод і початку партнерських стосунків. Чашка кави в перерві на зустрічі, конференції, лекції, семінарі - особливий етикет зі своїми тонкостями організації. Про це і поговоримо. Ми завжди тобі дуже вдячні за лайк і репост ☺
Яка кава, коли справ по горло? А ось який!
Для продуктивної праці, успішного засвоєння знань, ухвалення серйозних рішень важливі вчасно зроблені паузи. Перерва на каву - ідеальний варіант такої паузи, оскільки це не просто відпочинок. Незалежно від місця і характеру події його учасники не відмовляться випити чашку і підбадьоритися. Всім приємна неформальна обстановка, яка створюється на таких брейках, можливість познайомитися, перекинутися парою слів, обговорити тільки що почуте, зняти напругу і так далі. Чашка кави плюс бесіда або навіть декілька хвилин в мовчанні і спогляданні відмінно налаштовують на подальшу діяльність, правильно перезавантажуючи мозок. Така перерва сприяє укладенню взаємовигідних договорів, пошуку партнерів та ін. діловій активності.
Коротко про правила організації кава-брейку
Добре організований кава-брейк наслідує прості правила. У їх числі такі основні 4:
- учасники паузи отримують меню, в якому окрім напоїв є легкі закуски - гарячі/холодні, сендвічі, солодощі;
- хоч пауза і кавова, в меню має бути чай та ін. безалкогольні напої. При ідеальній сервіровці чайні і кавові столи розділені;
- усі закуски подаються свіжими, в ідеалі - тільки що приготованими;
- якщо захід організований для великої кіл-ті гостей, кава-брейк обслуговується персоналом.
Кожна чашка кави під час паузи, усі нюанси і деталі не лише задають подальший тон заходу, але формують у ваших гостей думку про вас. Потому щоб все пройшло на висоті, довірити справу організації слід професіоналам, не продешевивши у виборі послуги.
Меню: яку каву і закуски варто подавати
Гастрономічна начинка кавової паузи залежить від різних моментів, зокрема - від тривалості перерви. Приміром, для відпочинку в 20-30 хв. підійдуть печиво, шоколад, тістечка, бутерброди та ін. закуски легенькі, але такі, що насичують. Якщо довжина брейка наближується до години, меню можна "обтяжити". Відмінно впишуться сендвічі (з рибою/м'ясом/овочами гриль/ікрою), а також сирні/овочеві/фруктові нарізки та тортики.
На питання про те, яку каву подавати, одна відповідь - якісну. При цьому важливо врахувати і розкид смаків гостей. Нехай буде доступна як натуральна арабіка, так і розчинний напій (з кофеїном і без), хоча тут і включається наш маленький внутрішній кавовий бунтар ☺
Про усі традиційні кавові рецепти - эспрессо, латте, мокко, фрапе, глясе і так далі - і згадувати не потрібно. Це musthave будь-якого кави-брейку. Про те якими мають бути і як виглядати насправді ці напої написано в наших минулих статтях, перегортай блог, так ти зможеш легко проконтролювати свого постачальника кайтерингу і бути упевненим в якості пригощання.
Хоч пауза і називається кавовою, важлива базова чайна карта - чорний, зелений, червоний, трав'яний, фруктовий і комбінації, а також вибір ін. напоїв, як вода і соки тощо.