Як обирати воду для кави

Сьогодні ми навчимо тебе обирати воду для кави. "Хіба потрібно її обирати?" - запитаєш ти. Виявляється, що так. Та не лякайся, основи органічної хімії та інших наук тут ні до чого. Щоб пити каву з винятковим смаком, потрібно лише використовувати для її приготування воду з урахуванням деяких рекомендацій. Ми зібрали їх у простий та акуратний список. Цікаво? З тебе вподобайка та репост!
Чому важливо пити каву, приготовану з правильної води
Може, ти й потрапляв у таку ситуацію. Куштуєш у закладі якийсь сорт кави, приходиш у захват від смаку, купляєш додому чудові зерна, летиш на крилах до свого гнізда, щоб зварити божественний напій... Вариш, куштуєш, а смак не той. Якщо таке бувало - справа у неправильній воді.
Нема нічого незвичного в цьому. Яка ж кава без рідини? До того ж, той самий еспресо складається з неї на 98%. Одна вода повністю розкриє та змінить смак зерен, а інша зовсім позбавить задоволення. Звісно, і сорт, і обсмаження з помелом, і кавові ритуали важливі, та рідина низької якості або неправильного складу це все нівелює.
Найкраще варити й пити каву з води без газу та мінералів, в ідеалі - на природній з льодовика чи природного джерела. Але як її здобути, та ще й із необхідним складом? Сучасні супермаркети допоможуть знайти, що шукаєш, а твоя справа - звертати увагу на перелік показників. Читай далі.
Обирай воду для кави правильно
Достатньо один раз дослідити склад води різних виробників і обрати те, що найкраще підходить, щоб потім пити каву саме з тим смаком, який вона повинна мати. Показники, що потрібні тобі:
- pH. Шукай нейтральну воду, показник якої в межах 6.5-7.5. Якщо pH нижче, кава гірчитиме, якщо вище норми - це позбавить її смаку.
- Мінералізація 1 - загальна. Чим ближче показник мінералізації до поділки 150 мг/л, тим смачніше вийде твій напій. Допустимі межі - 75-250 мг/л. Чим більше мінеральних солей в рідині, тим вона жорсткіша, і навпаки. Ні занадто жорстка вода, ні м'яка на смак кави позитивно не впливають.
- Мінералізація 2 - за окремими елементами. Якщо ти любиш морочитися, то запам'ятай: найсмачнішу каву можна отримати з води, багатої на магній, в якій мало гідрокарбонатів, кальцію та натрію. Натрій спотворює сприйняття кислички та солодких смакових нот, тому кількість такої солі не має перевищувати 10 мг/л. Щодо кальцію, то його норма становить 51-68 мг/л.
Звісно, ці параметри - лише основа. А смак завжди сприймається індивідуально, тому навіть тут є місце для експериментів. Перевіряй самостійно наші рекомендації та ділися новим досвідом.